Jak jeść sushi online Warszawa we właściwy sposób?
Na szczęście nie ma pretensjonalnych wytycznych, który rodzaj sushi należy zjeść w pierwszej kolejności i nie ma ścisłej kolejności. Szef kuchni może mieć własny plan, które kawałki mają być podawane w jakiej kolejności. Jeśli szczególnie podoba ci się coś, co przygotował szef kuchni, powiedz mu i poproś o kolejny kawałek. Sashimi (plasterki surowej ryby) jest zwykle spożywane z pałeczkami, ale tradycyjnym sposobem jedzenia sushi (dań podawanych na ryżu) jest uniesienie kawałka między kciukiem a środkowym palcem. Podnoszenie sushi online Warszawa palcami pozwala wyczuć teksturę i pomaga utrzymać je razem, zamiast uszkadzać je drewnianymi patykami. Niezależnie od tego, jeśli zajdzie taka potrzeba, będziesz wybaczać używanie pałeczek. Nigiri jest często domyślnym typem serwowanego sushi online Warszawa. Odwróć kawałek do góry nogami, obracając go w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, a następnie zanurz tylko rybę w sosie sojowym – nigdy ryż, jeśli możesz tego uniknąć. Ryż nie tylko wchłonie zbyt dużo sosu sojowego i zmieni konsystencję ugryzienia, ale pozostawianie ryżu w misce jest amatorskie. Właściwe przygotowanie octu ryżowego jest również częścią sztuki sushi. Kawałków sushi, takich jak unagi (węgorz) i tych z sosem już na wierzchu nie należy maczać.
Aby być prawdziwym profesjonalistą w sushi zamówionym online z restauracji z Warszawy, należy wkładać kawałki do ust do góry nogami, tak aby ryba dotykała języka. Pozwól swojemu językowi wchłonąć złożone smaki, zanim przełkniesz kęs. Idealnie byłoby, gdybyś był w stanie zjeść cały kawałek za jednym kęsem. Próba podzielenia kawałka na dwa kęsy zwykle kończy się rozpadem. Czasami kawałki nigiri są zbyt duże, aby zjeść je za jednym razem – kolejny dobry powód, aby jeść palcami, aby móc trzymać wszystko razem, bo tylko tak dobrze smakuje sushi online Warszawa.